Wijkteams Vlaardingen en Minters vanaf 2 juni weer terug naar werken ‘op normale wijze’

Met de corona-aanpak gaat het heel langzaam de goede kant op. We hebben veelal een manier gevonden om ons dagelijks leven praktisch in te vullen, ook al is dat lang niet altijd makkelijk. De anderhalve meter samenleving doet zijn intrede. Geen grote groepen bezoeken, afstand houden zoveel mogelijk thuisblijven, thuiswerken voor niet vitale beroepen, - alle maatregelen die de deskundigen ons adviseren - worden langzaam maar zeker versoepeld. Ook wij zullen stapsgewijs, met de nodige aanpassingen, de regels gaan versoepelen.

 • Vanaf dinsdag 2 juni (dag na Pinksteren) zullen we cliënten weer fysiek op kantoor ontvangen. Bezoek bij de cliënt thuis houden we nog steeds beperkt. Voor de veiligheid van de professional en de cliënt is geen face-to-face afspraak mogelijk bij gezondheidsklachten van de cliënt of één van de gezinsleden.
 • Daarnaast zullen de wijkteams weer inwoners ontvangen op de inloopspreekuren in de wijken. Dit vindt plaats op een veilige en verantwoorde manier, rekening houdend met de 1,5 meter afstand en de voorschriften van het RIVM. Ook cliëntgesprekken of afspraken met samenwerkings-/ ketenpartners kunnen - indien gewenst – op kantoor worden gehouden.
 • Vanaf 11 mei zijn de scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, de dag- en gastouderopvang weer geopend. De gezinsspecialisten zijn vanaf dat moment weer via school bereikbaar. Zo nodig kunnen er gesprekken op het kantoor van Minters plaatsvinden.
 • Belastinginvuldagen - op dit moment zijn we aan het bekijken op welke data en in welke vorm we de Belastinginvuldagen plaats kunnen laten hebben. Zodra hier meer over bekend is, zullen we u hierover informeren op de website van Minters.

Bij alle fysieke ontmoetingen moeten wij rekening houden met uw en onze gezondheid en dienen we de instructies van het RIVM en de regering te volgen. Dat verwachten we ook van u wanneer u ons bezoekt.

Hoe doen we dat?

 • Alle spreekkamers zijn voorzien van een plexiglas afscheiding tussen professional en bezoeker;
 • Op diverse plekken staan zuilen of flacons met desinfecterende handgel;
 • Indien gewenst zijn er mondkapjes aanwezig (let op: dit is niet verplicht)
 • Na gebruik van de spreekkamers worden deze gereinigd;
 • Kom niet te vroeg of te laat op uw afspraak;
 • Er is beperkt plek in de wachtruimte vanwege de 1,5 meter afstand, daarom kunt u gevraagd worden om buiten te wachten. We vragen u instructies van de receptie of portier hierin te volgen. In de wijkcentra geldt: zijn er meer dan twee mensen in de wachtruimte, wacht dan even buiten.
 • Heeft u milde ziekteverschijnselen? Neem dan telefonisch contact op en kom NIET langs op ons spreekuur of uw afspraak.

Tel. Wijkteams Vlaardingen: 010 - 473 1033 of mail Wijkteams Vlaardingen: info@wijkteamsvlaardingen.nl.

Tel. Minters: 010 - 435 1022 of mail Minters: info@minters.nl

Bekijk de basisregels voor iedereen