Wonen, vervoer en hulpmiddelen

Bij de Wijkteams Vlaardingen kun je terecht met vragen over diverse onderwerpen. Bijvoorbeeld over wonen, vervoer of hulpmiddelen. Zoek je huishoudelijke hulp voor jezelf of ben je mantelzorger en zoek je naar handige informatie? Wij helpen je op weg!

 • Wonen

  Misschien lig je in scheiding en zoek je een woning. Of je hebt een woning, maar kunt de huur of hypotheek niet meer betalen. Je kunt tegen allerlei zaken aanlopen, waardoor je zorgen en vragen hebt over wonen. Dan helpen de Wijkteams Vlaardingen je verder.

 • Vervoer

  Kun je door ziekte of een beperking niet met het openbaar vervoer reizen? Is er geen familielid of kennis die je kan brengen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een vervoersvoorziening. De medewerkers van de Wijkteams Vlaardingen informeren je graag over de mogelijkheden.

 • Aanpassingen in huis

  Heb je door ziekte of ouderdom last van een beperking? Dan kan het dat er aanpassingen in of rondom je huis nodig zijn om zelfstandig te kunnen blijven wonen. Mogelijk kom je in aanmerking voor een aanpassing of een woonvoorziening.

 • Dagbesteding

  Lukt het niet om de dag zelfstandig door te brengen? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor dagbesteding. Zo blijf je actief en onder de mensen. Dagbesteding is ook bedoeld om de mantelzorger te ontlasten.

 • Huishoudelijke hulp

  Door ziekte, een beperking of ouderdom kan het te zwaar worden om zelf het huishouden te doen. Niet altijd is er een familielid of kennis die je daarbij kan helpen. Mogelijk kom je in aanmerking voor huishoudelijke hulp.

 • Rolvoorzieningen

  Als je door ziekte of een beperking niet of moeilijk kunt lopen, kom je mogelijk in aanmerking voor een rolvoorziening.

 • Logeren

  Misschien wil je tijdelijk ergens anders logeren om je mantelzorger te ontlasten. Als je niet bij familie of kennissen terecht kunt, kom je mogelijk in aanmerking voor een tijdelijk verblijf in een zorginstelling.