Opvoeden en relaties

Voor alle vragen over opvoeding en relaties kun je terecht bij de Wijkteams Vlaardingen. Vanaf 1 januari 2022 wordt deze zorg geboden door Mevis. Heb je jeugdhulp nodig of heb je vragen over de veiligheid van je kind? Wij helpen je op weg naar de juiste zorg of hulp.

 • Jeugdhulp

  Is je kind jonger dan 18 jaar en is de situatie thuis of op school onhoudbaar? Bijvoorbeeld door gedragsproblemen of door problemen met de geestelijke gezondheid? Kan je kind niet naar school vanwege zijn of haar problematiek? De wijkteams ondersteunen je en helpen je indien nodig op weg bij een aanvraag voor jeugdhulp. Het kan ook zijn dat je huisarts je doorverwijst naar de wijkteams of naar een zorgaanbieder jeugdhulp. Vanaf 1 januari is Mevis de nieuwe zorgaanbieder van jeugdhulp in Vlaardingen.

 • Geweld en overlast

  Bel in noodsituaties altijd de politie via 112. Maak je je zorgen over de ontwikkeling of veiligheid van een kind? Ben je zelf betrokken bij huiselijk geweld of kindermishandeling? Of maak je je zorgen om anderen? Neem dan contact op met Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond.

 • Opvoeden en opgroeien

  Bij de opvoeding van je kind loop je regelmatig tegen vragen aan. Soms gaat het om kleine dingen, zoals pubergedrag. Maar je kunt ook te maken krijgen met bijvoorbeeld gedragsproblemen of geweld. Misschien ben je zelf nog een kind of jongere en heb je problemen thuis of op school. Je wordt bijvoorbeeld gepest of voelt je rot en komt er zelf niet uit. Voor al deze vragen en problemen kun je terecht bij de Wijkteams Vlaardingen.

 • Scheiden en daarna?

  Als je in een scheiding ligt, verandert er veel. Zeker als er kinderen zijn. Naast het verdriet, moeten er in korte tijd veel keuzes gemaakt worden. Misschien overzie je het allemaal niet meer en kun je wel wat ondersteuning gebruiken. De Wijkteams Vlaardingen helpen je graag op weg!